Arsin’deki akrabalarımızdan birlik beraberlik yemeği

arsin 3

Arsindeki  Akrabalarımızdan  Birlik beraberlik yemeği  Akrabalarımız   düzenledikleri yemekli toplantı ile birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

BÖLÜNME DEĞİL BİRLİK ZAMANI

Arsin  Deniz Yıldızı’nda düzenlenen yemeğe yaklaşık 300 kişi katılırken, iş ve siyaset dünyasından da çok sayıda davetli bir araya gelerek hasret giderdi. Geceye Arsin  Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Ali Sarıalioğlu, İl Meclis Üyesi Ahmet Sarıalioğlu, Yeşilyalı Otobüs ve Minibüs Koop Başkanı Burhan Sarıalioğlu, Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu ve İş Adamlarından Adil Sarıalioğlu, Fatih Saral, Hasan Tahsin Sarıalioğlu, Semih Sarıalioğlu, Harun Sarı, Mustafa Sarı, Murat Sarıalioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

YOĞUN KATILIM MEMNUN ETTİ

Arsin’deki akrabalarımızı birleştirme ve toparlama görevini üstelenen Uğur Sarıailioğlu davetlilere ilk konuşmayı yaparken sık sık alkışlarla konuşması kesildi. Sarıalioğlulları aileleri adına anlamlı bir konuşma yapan Uğur Sarıalioğlu ‘’Aile bağlarımızı kuvvetlendirmek, birlik ve beraberliğimizi daim kılmak adına düzenlemiş olduğumuz bu organizasyona Sarıalioğlu, Sarı, Saral, Turan ve Şahinler aileleri olarak  hep birlikte göstermiş olduğunuz bu yoğun katılımdan dolayı hepinize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

OF’TAN TÜM TÜRKİYE’YE

Sarıalioğlu konuşmasına şöyle devam etti ‘Davetimizi kırmayıp İstanbul dönüşünü erteleyerek organizasyonumuza iştirak eden Of’taki akrabalarımızdan sayın Fatih Saral’a teşekkür ediyoruz.

Sarıalioğlu ailesi ilk olarak Of’ta varlığını göstermiş daha sonra ülkemizin çeşitli illerine dağıldı. Bu sebeple aile içi kopukluklar meydana geldi. Bu kopukluğun temelinde yatan ana faktör ise kendi içimizde gerekli organizasyonun sağlayamamaktı. Daha önceden Trabzon  merkezli kurulan derneğimiz çeşitli sebeplerden dolayı kapandı.   Değerli akrabalarım; tek çatı altında birleşmiş 40.000 kişilik bir aile düşünün. Arsin  ilçesinin nüfusu yaklaşık 28.000.   Biz  40.000 nüfuslu Sarıalioğlu ailesiyiz. Bizden sonra gelecek olan nesİle bu durumun kopuk bırakılmaması için  çeşitli organizasyonlar düzenlemek istiyoruz. Gördük ki  aile fertlerimizin  bu konudaki  desteği büyük. Çaldığımız her kapıda samimiyetle  karşılandık ve bir kez daha  Sarıalioğlu  olduğumuz  için gurur duyduk’’. Sarı, Bu toplanma ve birlik olma yemeği doğrultusunda Bizlerden desteğini esirgemeyen Arsin’li iş adamı Orhan Sarı ve Hasan Tahsin Sarıalioğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunarım, dedi.

BİZ KÖKLÜ BİR AİLEYİZ

Gecede aile büyüğü olarak sahneye davet edilen Arsin  Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Sarıalioğlu konuşmasında Sarıalioğlullarının tarihinden bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Değerli akrabalarım, öncelikle bu organizasyona göstermiş olduğunuz yoğun katılımdan ötürü hepinize tek tek teşekkür ederim, Sarıalioğlu ailesi Osmanlı Devletinin derinlerinden gelen köklü bir ailedir. Elimizdeki bilgilere göre Sarı Ali bey, Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa’nın sancak beyi idi. 800-1000 kişilik süvari ordusuyla Avrupa’da isim yapmış, Zigetvar Kalesi’nin sancak beyliğini yapmış bir komutandır.

AVRUPALILAR BETER ALİ DERDİ!

Avrupalılar tarafından Sarı Ali bey beter Ali lakabıyla anılmıştır. Daha sonra Çıldır valiliğine atanmış, uzun yıllar bu görevi sürdürmüştür. Bu görevin ardından Osmanlı devleti tarafından kendisine ödül olarak ise Of ilçesinin bir kısmı hediye edilmiştir. Bugün Arsin’imizde Sarıalioğlu, Saral, Sarı, Turan, Çakır, Şahinler ve Aslan soy isimleriyle anılan akrabalarımız mevcuttur. Bu nedenledir ki böyle bir akraba topluluğunun her anlamada, her platformda birlik ve beraberliği sağlamalıdır, bu duygu ve düşüncelerle sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum’’ dedi.

ARADAKİ MESAFELER KALKACAK

Organizasyonda maddi ve manevi destek veren Arsinli iş Adamı Orhan Sarı ise duygularını şöyle dile getirdi : “Bu programdaki amaç birlik ve beraberliğimizi bizden sonra gelecek olan nesillere devretmektir. Ailemiz çok büyük bir aile. Fakat zamanla hayat şartları araya mesafeler koyuyor. Bu mesafeleri ortadan kaldırmakta bizim elimizde. Bu gurur verici tabloyu bizlere gösterdiğiniz ve yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca Arsinli Sarıalioğulları olarak Of’tan gelen akrabalarımıza da hoş geldiniz diyorum. Birlik ve Beraberlik yaparak çözemeyeceğimiz iş yoktur’’ dedi.

Ardından Türkiye’nin Dört bir yanından Sarıalioğlu ailesine mensup iş adamlarından gelen mesajlar okundu.Gece ,yemek sonrası birlik fotoğrafı ile son buldu.

 

Bu gönderiyi paylaş